Verslag Skoda Wils ATB Najaarstocht 2018

Op 4 November jongstleden hebben we een zeer geslaagde editie van de Skoda Wills najaarstocht gehad. Een mooi zonnetje en vele vrijwillige handjes hebben hiervoor gezorgd. Er waren 595 deelnemers, waarvan 7 jeugdigen; een erg mooi aantal.

Het is elke tocht die we als TWC Valkenswaard organiseren weer spannend hoe de tocht zal verlopen. Zit het weer mee? Komen er veel deelnemers? Hebben we een uitdagend en mooi parcours weten uit te zetten? Zijn de routes goed uitgepijld? Verloopt het inschrijven soepel? Hebben we de EHBO goed georganiseerd? Zijn alle vrijwilligers goed geïnstrueerd? Allemaal vragen die leven bij het organiseren van de tocht, met als doel dat alle deelnemers deze zondagochtend met veel plezier kunnen genieten van het mooie bosrijke gebied rondom Valkenswaard.

Het is bijzonder om te zien dat bijna alle TWC Valkenswaard leden in de gelegenheid zijn een rol te vervullen en dat met veel enthousiasme doen. Niet alleen op de dag van de tocht zelf, maar ook de weken en maanden voorafgaand aan de tocht. Met name degenen die zich bezighouden met het uitstippelen en controleren van de route verdienen een grote pluim. Ze gaan veelvuldig de bossen in om de route grondig te controleren en te zorgen dat uitgezette routes veilig zijn voor alle deelnemers.

Dit alles heeft geleid tot een fantastische tocht. De sfeer was goed, het EHBO bike team heeft werkeloos mogen toezien en we hebben meerdere complimenten gekregen voor de mooie, afwisselende route.

Iedereen erg bedankt voor de inzet en op naar de Skoda Wils januari tocht op 13 januari 2019

 

De toertochtcommissie