Verslag Skoda Wils ATB Najaarstocht 2017

Op zondag 5 november 2017 hebben we weer met succes onze Skoda Wils ATB Najaarstocht georganiseerd. Bijna 500 fietsers zijn tussen half 9 en half 11 vertrokken bij sporthal de Belleman, voor een tocht over het licht heuvelachtige parcours door de prachtige bosrijke omgeving tussen Dommelen, Westerhoven Riethoven en Steensel. Niet alleen wij konden bijna niet wachten om te beginnen, ook enkele enthousiastelingen stonden al voor de start om half 9 te trappelen.

Het parcours lag er goed bij alhoewel de lus richting Steensel behoorlijk ploegen was over heuveltjes en zuigende modder door het weer dat al de hele week wisselvallig was. Onderweg passeerden de renners de vanouds gezellige controle post in het bos waar tijd was voor wat eten en drinken, of om gewoon even uit te rusten. Voor sommigen bood het ook de tijd om na te denken of ze de kortste weg terug zouden nemen of juist nog een extra lusje zouden pakken. Onderweg waren onze EHBO-ers de hele tocht paraat, maar zij hebben gelukkig een rustig dagje gehad.

We kijken terug op een geslaagde dag, door de inzet van vele vrijwilligers van onze club, maar vooral dankzij het enthousiasme van de deelnemers, variërend van ervaren bos-crossers, tot relaxte rijders en beginnende bikers. We kijken alweer uit naar onze volgende ritten, te beginnen onze Skoda Wils Nieuwjaarstocht op 14 januari 2018.