Terugblik op fietsseizoen maart – september 2018

Terugblik op fietsseizoen maart – september 2018

Op zondag 30 september hebben we de laatste clubrit van dit seizoen gereden en daarmee zit ons clubseizoen 2018 er officieel op. Het seizoen zijn we geëindigd met mooi weer, maar wel met een frisse start (1 ⁰C om 8 uur). En zo is de cirkel rond want het seizoen in maart begon ook heel fris: zelfs zo koud dat de openingsrit een week moest worden uitgesteld vanwege gladheid.

We kunnen terugkijken op weer een mooi fietsseizoen. Het was een van de warmste en droogste zomers ooit, dus ideaal om er met de fiets op uit te trekken. Dit jaar hebben we 29 clubritten gereden waaraan in totaal 884 leden hebben deelgenomen: een opkomst van gemiddeld 30 fietsers per rit. Als we kijken naar de opkomst per groep zien we dat groep 2 en 3 veruit het populairst zijn: groep 1 74 personen (8% van het totaal), groep 2 355 (40%), groep 3 346 (39%) en groep 4 109 (12%). Tijdens alle ritten was er een groep 2 en een groep 3, bij 20 ritten een groep 4 en bij 11 ritten een groep 1. Wat betreft de opkomst hebben we al vroeg in het seizoen gepiekt: op 8 april zijn we met maar liefst 53 leden naar de Bockenreyder getogen. De laagste opkomst dit jaar was in de voorlaatste rit op 23 september toen slechts 3 leden naar Moergestel zijn ge(water)fietst.

Samen hebben we met zijn allen tijdens de clubritten 90.997 km weggetrapt, wat neerkomt op meer dan 2 keer rond de aarde of 4 keer op en neer naar Vladivostok. Kortom een enorme afstand, en dan hebben we de kilometers die naast de clubritten zijn gereden (op dinsdag en donderdag, tijdens het extra programma, in vakanties, naar het werk, etc.) nog niet eens meegeteld.

Komende maanden gaan we aan de slag om de ritten van dit seizoen te evalueren en het programma voor volgend seizoen samen te stellen. Ondertussen fietsen we natuurlijk gewoon door en hopen we iedereen nog regelmatig te zien op de weg, in het bos of in de sportschool, en natuurlijk bij de Skoda Wils ATB tochten die we binnenkort weer organiseren.