Skoda Wils ATB Nieuwjaarstocht Zondag 7 januari 2024

De traditionele Skoda Wils Nieuwjaarstocht van TWC Valkenswaard wordt weer verreden op zondag 7 januari 2024. Deze ATB/veldtoertocht is voor jong & oud en zowel voor de beginnende als de gevorderde mountainbiker. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden: circa 30, 40 en 50 km.

De toertocht is volledig uitgepijld en voert je door de afwisselende, maar vooral bosrijke omgeving tussen Dommelen, Bergeijk en de Belgische grens. De langere route brengt je tot in het prachtige natuurgebied De Maaij, vlak tegen de Belgische grens. Ruim tachtig procent van de route gaat over bospaden en single-tracks.

Het eerste deel van de route bestaat uit het “VELDRITPARCOURS” van onze wielervrienden bij TWC De Kempen met enkele spectaculaire hindernissen. Zo kan elke deelnemer zich even Mathieu van der Poel of Fem van Empel voelen. We eindigen met een spectaculaire finale: “HET EUROCIRCUIT”.

Bij de bevoorradingspost halverwege is er volop gratis thee, sportdrank en proviand. Na afloop is er voor elke deelnemer nog een verrassing en kan iedereen nog even nagenieten in een gezellige ambiance met een hapje en een drankje.

Praktische informatie
De start en finish van de Skoda Wils Nieuwjaarstocht zijn bij Café Zaal Du Commerce, Frans van Beststraat 7a in Valkenswaard. De starttijd is tussen 08:30 en 10:30 uur.

Er wordt gereden onder auspiciën van de NTFU. Deelname kost 7 euro, pinnen is mogelijk, tot 16 jaar is het gratis. Leden van fietsbond NTFU of VWB krijgen 1 euro korting. Scan & Go is aanwezig; voorinschrijving is niet nodig. Inbegrepen is een bewaakte fietsenstalling bij de start en finish en er is een afspuitplaats ingericht voor de fietsen. Voor wie met de auto komt is er voldoende gratis parkeergelegenheid aan de achterzijde van Du Commerce of op het Kloosterplein achter de Nicolaaskerk.

Veiligheid staat hoog in het vaandel. Het dragen van een valhelm is uiteraard verplicht. De ambulancediensten zullen op de hoogte gebracht zijn en er is EHBO aanwezig.

Begin het nieuwe jaar goed en zorg dat je er ook bij bent om deze mooie en unieke tocht mee te maken.

Voor meer informatie kun je terecht bij: Frans Versteden 06-21332665 of stuur een email

START LOCATIE:
  • Café Zaal Biljart Du Commerce
  • Frans van Bestraat 7a
  • Valkenswaard 
Aan de achterzijde van Café Zaal Biljart Du Commerce is uitgebreide (gratis) parkeergelegenheid is aanwezig. Ook kunt U gratis parkeren op het Kloosterplein achter de Nicolaaskerk op de Markt.

Onze toertochten worden ook vermeld op de kalenders van: