Skoda Wils ATB Najaarstocht Zondag 3 November 2024

 

Op zondag 3 november organiseert TWC Valkenswaard weer de traditionele ATB/veldtoertocht voor jong en oud, geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbiker. Deelnemers kunnen kiezen uit 3 afstanden: circa 30, 40 en 50 km.

 

Uitdagend parcours

De volledig uitgepijlde toertocht voert vanaf de Statie in Valkenswaard door de prachtige bosrijke omgeving tussen Dommelen, Westerhoven, Riethoven en Steensel over een verrassend uitdagend en licht heuvelachtig parcours. Het grootste gedeelte gaat door de bossen. Ruim tachtig procent van de route is onverhard.

 

Gezellige sfeer

De start en finish zijn bij Café Zaal Biljart Du Commerce, Frans van Beststraat 7a in Valkenswaard. De starttijd is tussen 08:30 en 10:30 uur.

Bij de controlepost, halverwege de rit, is er volop gratis eten en drinken om met nieuwe energie naar de finish te gaan. Daar worden alle deelnemers onthaald in een gezellige ambiance met muziek en een heerlijk broodje worst. Deelnemers en supporters kunnen bij Du Commerce nog even lekker nagenieten en napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

 

Schepje bovenop

De Skoda Wils Najaarstocht is al sinds jaar en dag een begrip in Valkenswaard en wijde omtrek. De ATB Toertocht staat bekend om de goede sfeer, een mooie en verrassende route en de uitstekende verzorging voor de deelnemers. De 87 leden van TWC Valkenswaard dragen allemaal hun steentje bij om er elke editie weer een schepje bovenop te doen.

Frans Versteden, voorzitter van TWC Valkenswaard, legt uit: “onze parcoursbouwers kennen elk paadje, elk bultje en elke single-track in de regio. Al weken van tevoren wordt de route zorgvuldig getest en vele malen voorgereden om alle obstakels te verwijderen. Zo zorgen we ervoor dat de tocht op 5 november helemaal op rolletjes loopt. Op zaterdag gaan twee ploegen op pad om zo’n duizend pijlen op te hangen. Zodat de deelnemers in één flow van start tot finish kunnen rijden zonder oponthoud en zonder een afslag te missen. Op deze manier creëren we een unieke route die je normaal niet kunt rijden als je zelf op je mountainbike het bos in gaat. Uiteraard wordt direct na de laatste deelnemer alles netjes opgeruimd zodat het bos weer helemaal schoon wordt achtergelaten.”

Vandaar dat honderden mountainbikers jaarlijks vol enthousiasme weer opnieuw aan de start staan van deze toertocht. Dat geldt trouwens ook voor de Nieuwjaarstocht begin januari die TWC Valkenswaard ook jaarlijks organiseert. Dan met een compleet andere route uiteraard.

 

Praktische informatie

Deelname aan de Skoda Wils Najaarstocht kost 7 euro, tot 16 jaar is het gratis. Leden van fietsbond NTFU of VWB krijgen 1 euro korting. Voorinschrijving is niet nodig.  Scan&Go is aanwezig. Inbegrepen is een bewaakte fietsenstalling bij de start en finish en er is een afspuitplaats ingericht voor de fietsen. Voor wie met de auto komt is er voldoende gratis parkeergelegenheid aan de achterzijde van Du Commerce of op het Kloosterplein achter de Nicolaaskerk.

Veiligheid staat hoog in het vaandel. Het dragen van een valhelm is uiteraard verplicht. De ambulancediensten zullen op de hoogte gebracht zijn en er is EHBO aanwezig.

Zorg dat je erbij bent om deze geweldige tocht mee te maken en de omgeving van Valkenswaard weer eens van een heel andere kant te verkennen.

Voor meer informatie over parkeren en andere praktische zaken kun je terecht bij Frans Versteden, tel.: 06-21332665 of stuur een email

START LOCATIE:

  • Café Zaal Biljart Du Commerce
  • Frans van Bestraat 7a
  • Valkenswaard 
Aan de achterzijde van Café Zaal Biljart Du Commerce is uitgebreide (gratis) parkeergelegenheid aanwezig. Ook kunt U gratis parkeren op het Kloosterplein achter de Nicolaaskerk op de Markt.

Onze toertochten worden ook vermeld op de kalenders van: