Algemeen

Opgericht:1 oktober 2010
Postadres:Geenhoven 20
5554 LA Valkenswaard
Email:bestuur@twc-valkenswaard.nl
NTFU nummer:111063
KvK nummer:50977164
Bankrekening/IBAN:NL13 RABO 0157 6059 06

TWC Valkenwaard is een vereniging voor fietsers van verschillend niveau waarbij we ervan uitgaan dat leden minimaal 80 km kunnen fietsen met een gemiddelde van 25 km per uur.  Groep 5 daarentegen fietst maximaal 80 km met een maximale snelheid van 26 km per uur. Onze ledenaantal ligt rond de 80 leden. We rijden onze zondagse clubritten in 3, 4 of 5 groepen die qua afstand en tempo verschillen. Ieder kan kiezen of hij of zij meer wil afzien of juist meer de nadruk legt op genieten; maar genieten en afzien kunnen natuurlijk ook samengaan! We proberen met alle groepen gezamenlijk op de pauzeplaats koffie te drinken.  Afgelopen seizoen hebben we zo’n  90.000 km gereden op zondagen.

De vereniging is lid van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). De NTFU is en overkoepelende organisatie, waarbij verenigingen en stichtingen zijn aangesloten die zich tot doel stellen het sportieve en recreatieve toerfietsen te bevorderen.

De voordelen van het NTFU-lidmaatschap:

Op de NTFU site staan bij de Toertochtenkalender een overzicht van toertochten. Daarnaast vind je ook links naar tal van interessante en leuke fietssites, bijvoorbeeld links naar de sites van verenigingen die aangesloten zijn bij de NTFU.