Activiteiten

Jaarprogramma

Het wegseizoen start met de openingsrit op de eerste zondag in maart en eindigt op de laatste zondag in september. Gedurende ons fietsseizoen rijden we wekelijks een eigen route; incidenteel nemen we gezamenlijk deel aan een georganiseerde tocht.

Iedere week zijn er van elke tocht 4 afstanden (met gps bestanden) beschikbaar zodat elke groep zijn eigen route rijdt. De tochten worden aan het begin van het seizoen op de website gezet (zie Clubritten). Vertrekpunt is de Markt in Valkenswaard tenzij anders aangegeven. Vertrektijd is 9.00 uur voor de eerst clubritten en vanaf medio april starten we om 8.00 uur. Bij  “Clubritten” is altijd  de exacte plaats en tijd te vinden.

Op de Markt wordt een indeling op afstand /snelheid gemaakt en bij voldoende fietsers kunnen 4 groepen gevormd worden. De minst snelle groep fietst met een kruissnelheid van 26-28 km/uur en de snelste rijders fietsen met een kruissnelheid van 34-36 km/uur. Op deze zondagsritten is clubkleding verplicht en  wordt de koffie vergoed door de vereniging. Indien wordt deelgenomen aan een door een andere vereniging georganiseerde toertocht dient een ieder inschrijfgeld te betalen.

Naast dit Standaard Programma is er ook een Extra Programma met tochten die wat verder gaan qua afstand en inspanning. Ritten die samenvallen met ritten op de standaard kalender komen ook in aanmerking voor koffievergoeding.

Buiten ons seizoen kan er natuurlijk gefietst worden maar deze ritten vallen buiten onze clubritten.

Voor de winterperiode zullen er ATB-tochten op de site vermeld worden zodat ATB-liefhebbers ook in clubverband in de winter kunnen doorfietsen.

Ook wordt er door enkelen in de winter op de weg doorgereden: verzamelen 9.00 uur op de Markt. Route en afstand worden in overleg met aanwezigen bepaald.

Via verschillende Appgroepen wordt contact onderhouden zodat je kan uitsluiten dat je alleen op de Markt staat.

Trainingen

Naast de ritten zoals vermeld op de pagina “Clubritten” worden er doordeweeks ook trainingsritten gereden. In principe wordt in clubkleding gereden tenzij er een goede reden is om daar van af te wijken.
Als er onderweg gestopt wordt, zijn consumpties voor eigen rekening.

 • Dinsdag- en donderdagmorgen: meestal groep 3 en groep 4.
  Start in het herfst/winterseizoen is om 09.30 uur vanaf de Markt.
  Start vanaf 1 mei is om 09.00 uur vanaf de Markt.
 • Dinsdag- en donderdagavond: start om 19.00 uur vanaf de Markt.

Afstanden zijn afhankelijk van opkomst en route wordt ter plaatse bepaald.

Extra activiteiten

TWC Valkenswaard organiseert jaarlijks een aantal extra activiteiten, waaronder:

Onze eigen 2 wielerevenementen

 • een veldtoertocht in januari
 • een veldtoertocht in het najaar (meestal begin november)

En verder:

 • een fietsweekend
 • een afsluitingsactiviteit na afloop van het wegseizoen
 • faciliteiten rondom de klassieker Diekirch-Valkenswaard zoals hotel accommodatie, vervoer en volgauto's. Voor wie 1 dag niet genoeg vindt, kan ook meedoen aan een 2 daagse fietstocht naar de start in Diekirch

Als lid van de vereniging wordt van je verwacht dat je als vrijwilliger meehelpt aan de organisatie van onze veldtoertochten.