ZONDAG 5 NOVEMBER 2017
SKODA-WILS NAJAARSTOCHTDe Skoda-Wils Najaarstocht voert je door de prachtige bosrijke omgeving tussen Dommelen, Westerhoven, Riethoven en Steensel over een verrassend uitdagend en licht heuvelachtig parcours. Er zal gereden worden onder auspiciën van de NTFU.

Let op: in verband met de diverse evenementen en te verwachten verkeersdrukte in Valkenswaard wordt deelnemers die met de auto komen aangeraden zo vroeg mogelijk te starten. Voor diegene die uit de richting Bergeyk komen is het advies om via de N397 (provinciale weg Eersel-Valkenswaard) te komen.

Afstanden en starttijden 2017:

  25 km, start is tussen 8.30 en  10.30 uur (1x pauze op 12,5km)
  40 km, start is tussen 8.30 en  10.30 uur (2x pauze op 12,5km én 27,5km)
  55 km, start is tussen 8.30 en  10.00 uur (2x pauze op 20,0km én 35,0km)

Startlocatie van onze novembertocht is steeds sporthal de Belleman, Bruninckxdal 2 te Valkenswaard (Dommelen). Routebeschrijving

De sluiting is om 13.00 uur.
Na afloop staan de drankjes en hapjes al klaar in het café!

Inschrijfgeld:
  voor jeugd tot 16 jaar: gratis
  voor 16 jaar en ouder: €5,00
  voor NTFU/VWB leden: €4,00
 Scan&Go aanwezig (geen voorinschrijving).

Bij de controlepost is er gratis soep, thee, sportdrank, peperkoek en stroopwafels. Deelnemers van de 40km en 55km lussen passeren de controlepost 2x.
Naast de bekende afstanden van 25 en 40km is er ook een extra uitdaging van 55km.
Op gevaarlijke plaatsen, bv. bij drukke wegen, zullen mensen van TWC Valkenswaard helpen bij het oversteken. De ambulancediensten zullen op de hoogte gebracht zijn en is er EHBO aanwezig. Valhelm is verplicht.

Bij de sporthal is een gratis bewaakte fietsenstalling en kan er gratis worden geparkeerd. Voor de fiets is er buiten een afspuitplaats, voor de deelnemers is er in de sporthal douche-gelegenheid.

Voor meer informatie kun je terecht bij: Rob Leenders 040-2019867


Paars: aanrijroutes naar de start

Zoals gebruikelijk zorgen de enthousiaste vrijwilligers van TWC Valkenswaard ervoor dat de tocht volledig is uitgepijld.
Duidelijk mag zijn dat niets ons te gek is om dit met bakken tegelijk te doen!
Verslag 2012
Vette veldtoertocht TWC Valkenswaard. Zondagmorgen 4 november 2012, om 7.45 uur bij Sporthal de Belleman in Dommelen. Er heerst al een beetje een gezonde spanning bij de leden van TWC Valkenswaard en de drukte neemt toe want de Skoda-Wils Najaarstocht staat op het punt van beginnen.
De hekken voor de fietsenstalling worden geplaatst en binnen nemen de inschrijvers hun posities al in, want zoals altijd staan de eerste deelnemers al voor de officiële starttijd te popelen om te vertrekken.
De ploeg van de bevoorrading vertrekt naar het bos om aldaar de post in te richten. De rijders van de 40 en 60 km zullen hier twee keer passeren en de rijders van de 25 km komen één keer voorbij, dus er zal hard gewerkt moeten worden om iedereen van soep,thee, sportdrank en koeken te voorzien.
Het weer ziet er voorlopig prima uit om een MTB-tocht te rijden en de voorspellingen zijn ook gunstig want de eerste regen wordt pas in de middag verwacht. Het parcours ligt er goed bij maar door de regen van de voorbije dagen zal het, wanneer er meerdere fietsers gepasseerd zijn, waarschijnlijk beduidend minder mooi worden dus de latere starters zullen het extra zwaar krijgen om vooruit te komen in de vette grond.
Ruim voor de starttijd vertrekken de vroege vogels al op hun fietsen richting de bossen van Riethoven en omgeving, en kriskras vliegen ze op hun bikes over de tracks door het bos, langs velden en beekjes. De een wat sneller dan de ander maar je ziet het aan alle gezichten, ze hebben het prima naar de zin.
Ook dit jaar gaan de complimenten weer regelmatig richting de leden van TWC Valkenswaard en je mag ook wel trots zijn wanneer je bijna 900 toerrijders een prachtige tocht aan hebt mogen bieden.

Onze toertochten worden ook vermeld op de kalenders van: