Verslag (Valkenswaard ) Diekirch - Valkenswaard 2015

Dit jaar hadden we als TWC Valkenswaard een nieuw record qua deelnemers : 23 (dit is toch 27 % van onze leden). Oorspronkelijk zouden er 26 starten maar Harald moest afzeggen vanwege een onfortuinlijke sleutelbeenbreuk, Wendy vanwege ziekte en ondergetekende vanwege trieste omstandigheden.
Op donderdag voorafgaand vertrokken 10 dapperen al op weg naar Vianden.
Na het 60 kilometer droog te hebben gehouden kwamen ze in een bui terecht die niet ophield tot ze arriveerden in de overnachtingherberg in Coo. Het was afzien voor de bikkels. De gehaktballen van Bep smaakten des te beter die avond !!
Dit veranderde op de vrijdag op weg naar Vianden. Mooi weer, af en toe een zonnetje. Ik heb hier verder geen klachten over gehoord, alleen dat de tussenstop minder was omdat men alleen nog maar hamburgers kon krijgen uit de magnetron.

En dan op zaterdag: prachtig weer, stralende zon, bijna geen wind. Zo'n Diekirch maak je maar 1 keer in de 20 jaar mee. Men had afgesproken op vrijdagavond om met 3 groepen te gaan rijden waarbij de meesten in groep 1 zaten. Achteraf gezien bleek niet iedereen goed op de hoogte te zijn van zijn eigen kunnen en werd de groep veel opgehouden. Hierover moeten volgende jaren betere afspraken over worden gemaakt.

Ondanks het mooie weer was de tocht niet voor iedereen als mooi te bestempelen. Allereerst moest Stefan ziek opgeven in St Vith. Vervolgens gleed Martin in de afdaling naar Coo over een putdeksel waarna hij vervolgens een prikkeldraad ingleed. Diverse snijwonden op de arm en in het gezicht waren het gevolg. Op weg naar het ziekenhuis werd hij begeleid door zijn maat Ben en chauffeur Wim. Tenslotte moest Marga totaal uitgeput opgeven bij de pauzeplaats Cornemont. Hierdoor werd groep 3 geminimaliseerd tot 2 personen nl. Frans Versteden en Simon Peters. Zij kwamen nog net op tijd binnen om een mooie medaille in ontvangst te mogen nemen. Op Strava staan trouwens nog steeds records van Marga omdat zij haar Garmin aan had laten staan toen ze bij Roel in de auto zat.
Dan als laatste ging Johan van Leeuwen nog overkop langs het kanaal vanuit Bree. Hij kwam er gelukkig met wat schrammetjes vanaf en kon zijn weg weer vervolgen.

Dus na al die dramatiek kwamen er uiteindelijk 19 leden over de finish in Valkenswaard.
Groep 1 kwam binnen om 17.40 uur, Mark Mesman, gelost uit groep 1 om 17.55 uur,

groep 2 om 18.32 uur en groep 3 om 20.07 uur.
Tevens kwamen er nog 3 TWC'ers binnen die op eigen gelegenheid waren gegaan, en wel met recordtijden: Martijn v.d Boogaard (15.10), Fons Kelgtermans (15.24) en George Schulten (15.47).

Ik wil bij deze de chauffeurs/verzorgers bedanken nl Wim Schijvens, Roel Vreeken, Willy Bijsterveld, Bert Wils en de zus van Frans Versteden.
Voor volgend jaar wil ik wellicht de fietsroute naar Vianden ietwat gaan aanpassen. Het hotel in Vianden is in ieder geval alweer vastgelegd zodat we weer verzekerd zijn van een Italiaanse pasta-avond. Hopelijk hebben we in 2016 weer zoveel of nog meer deelnemers en hopelijk minder onfortuinlijke omstandigheden zodat we 100 % kunnen finishen. Rond februari gaat er weer de mailing uit waarbij men zich kan opgeven voor de 2016 editie.

Hans Cremers


Verslagjes van de vorige edities kun je vinden via het Archief
Foto's die gemaakt zijn kun je bekijken via het foto archief.
In Roel's foto album kun je alle foto's en filmpjes ook rechtsstreeks bekijken.
De doorkomst/aankomst-tijden staan onder de foto's.
Vanaf het album kun je de foto's en filmpjes ook downloaden (volle resolutie).


hoogte profiel Diekirch Valkenswaard 2012