DIEKIRCH-VALKENSWAARD 2010

Diekirch voorbij
’s Avonds voor het slapen gaan kijk ik nog even met vochtige ogen onder mijn hoofdkussen naar mijn Wim Kemps-trofee: de beloning voor een half etmaal collectief stampen. Nu de rust is weergekeerd wil ik dit avontuur afsluiten met het geven van twee complimenten.

Cor en Anja heb ik van dichtbij gezien in hun geweldige strijd om, samen met hun zonen Maykel en Willie, op de Markt in Valkenswaard te komen. Fantastisch! Voor mij absoluut de grootste prestatie die onder de deelnemers aan deze toertocht is geleverd.

Ook de organisatie verdient een stevig compliment voor de uitstekende bewegwijzering en de vele, enthousiaste vrijwilligers die, op welke wijze ook, hebben meegewerkt aan deze toertocht.

Kortom: Diekirch - Valkenswaard, je doet het niet voor de lol, maar de sportieve uitdaging en de prima organisatie maken dat je er best van zou kunnen houden!
Tenslotte mijn beste dank voor de ondersteuning aan mijn mede-toerders en verzorgers. Ik heb op de heenreis in de bus niet veel kunnen slapen en na de start waren jullie echt snel weg. Maar als jullie volgend jaar iets afspreken, laat mij het dan ook weten ?

Eric


Vrijdagmiddag rond 13.00 uur vertrokken we naar Vianden, waar we rond half 6 aankwamen in Hotel Petry. Het was een goed hotel waar we meteen aan het bier zijn begonnen.
Later lekker gegeten en het was gezellig met zijn allen. Op tijd naar bed want het ontbijt was al om 5.15 uur. Vertrek naar Diekirch om 6 uur. De start was om 7 uur.
Het was 8 graden en heel mooi helder weer. Het was ook genieten tussen de bergen en de dalen met mooie uitzichten. Maar helaas, na 50 km begon het al te regenen en was de lucht zwart. Daarna was er regelmatig regen, hagel, onweer, zon en zware tegenwind.
Dankzij de hulp van Henny, Frans, Cor en onze zoon Maykel heb ik het gehaald. Op het nippertje om 5 voor 8 kwamen we binnen. Verder ook dank aan Jan Lavrijssen die ons in Bocholt tegemoet kwam en de laatste 35 km kop gedaan heeft naar de finish. En dank aan Roel die ons ontzettend goed verzorgd heeft met drank, kleding, foto’s en morele steun.
Volgens mij was het veel verder dan 250 km en ik kon geen berg meer zien, ik had het helemaal gehad. En met die wind tegen had ik het ook wel gehad.
Maar uiteindelijk heb ik de afstand toch zelf moeten fietsen!
Allemaal bedankt!
Dit was een éénmalige aanbieding. (citaat van Eric Ternatus)

Anja van den Hurk


Naschrift van de webmaster: dat was ook mijn reactie na mijn eerste keer, dus die tweede en derde keer komt ook nog wel.
Naast Anja hebben ook alle mannen van de toerafdeling die gestart zijn het gehaald: Wim van Oss, Edwin Wils, Marco van de Weele, Jan van Oss, Hans Cremers, Erik Ternatus, Cor van den Hurk, Henny Looren de Jong, Symon van de Weele en Frans van de Weijdeven.
Proficiat, ook namens Bert Wils en Mickey van Oss die de snelle ploeg hebben begeleid.

Foto's die gemaakt zijn kun je bekijken via het foto archief.
Alle foto's zijn ook te rechtstreeks te bekijken via Roel's foto album.
De doorkomst/aankomst-tijden staan erbij.
Vanaf de laatste plek kun je de foto's ook met de volledige resolutie downloaden.


hoogte profiel Diekirch Valkenswaard 2010